Stavtrup

I Stavtrup kan du og din familie flytte ud i naturen uden at miste storbyens puls og muligheder. Kun få minutter fra Århus centrum kan M2 tilbyde en række attraktive byggegrunde beliggende ud til marker og skov, hvor I kan opføre M2s visionære huse.

Stavtrup bestod oprindelig af 19 gårde, men i dag har landsbycharmen fået selskab af nyere arkitektur og tilbud, som passer godt til den moderne families behov. En folkeskole, en friskole, fem børneinstitutioner, indkøbsmuligheder og masser af fritidstilbud er tæt på, og naturen er ligeledes nærværende. Markerne indkredser byen mod syd, øst og vest, mens Brabrand Sø ligger mod nord. Den startede som indfjord, men en landhævning dannede søen, som i dag udgør et fantastisk rekreativt område med et rigt fugleliv.

Fritiden kan også tilbringes i Stavtrup Skov eller den mindre Klokkeskov, som ligger nær M2s grunde. Fritidsklubben ligger ved siden af, og få hundrede meter væk finder man idrætsfaciliteterne. Her byder den lokale idrætsforening på badminton, bordtennis, fodbold, gymnastik, håndbold samt tennis. Antallet af fritidsaktiviteter stiger yderligere, hvis mulighederne i Århus tælles med.

Århus blev i 1980’erne kendt som musikkens arnested, og der er stadig et levende musikmiljø. Den rytmiske musik trives på Train, Voxhall og i Musikcaféen, mens Århus Symfoniorkester, Den Jyske Opera og mange andre ofte gæster Musikhuset Århus for at optræde til koncerter og forestillinger. Oveni er der musik overalt i byen hvert år i juli under Jazzfestivalen, og i Festugen lokker Århus med Skandinaviens største udbud af kulturelle arrangementer. Kommunen lægger i øvrigt vægt på at være en levende og attraktiv by med mange uddannelses- og forskningsinstitutioner, hvor der er plads til et stærkt og dynamisk erhvervsliv. Byrådet har eksempelvis vedtaget en vision, der skal sikre "at Århus er lille nok til at føle sig hjemme i, men stor nok til at være spændende." Det samlede indbyggertal for kommunen var den 1. januar 2007 296.170 personer, og skatteprocenten er 24,40 (kommune) og 0,74 (kirke).

Se lokalplan for området her. Den blev endelig vedtaget af Byrådet den 28. marts 2007.