/upload/huse/kip house/oksboel.jpg

Arkitektur til folket

03. juli 2008 af Joan Dahl Nielsen
Smarte linjer i Vestjylland

Søndag, den 29. juni bragte JydskeVestkysten artiklen "Moderne arkitektur i vestjysk 70'er-kvarter" om ægteparret Bodil og Gunnar Christensen og deres nybyggede Kip House i Oksbøl:

Overraskelsen over at finde avantgarde arkitektur for enden af en 70'er-vej i Vestjylland, får et karatespark mere, når man møder beboerne, der flyttede ind midt i maj. Nej, det er ikke et ungt IT- eller akademikerpar, men Bodil og Gunnar Christensen, henholdsvis 62 og 63 år. De har bygget sig en pensionistbolig, der afviger noget fra normen.

De smarte linjer i det sorte hus kommer fra et af tidens stjernearkitektfirmaer 3XNielsen i Århus, der bygger meriterende, prisbelønnede kæmpe paladser i stål og glas i både København, Amsterdam og London. Arkitektfirmaet stiller sammen med kollegerne i CEBRA, C. F. Møller, schmidt hammer lassen og Dorte Mandrup deres prominente navne og arkitektur til rådighed for byggefirmaet M2, der bygger over hele landet.
Uddrag af artiklen "Moderne arkitektur i vestjysk 70'er-kvarter"

Læs hele artiklen her./upload/huse/m2_concept/onv house/processen/montage1_142x83.jpg

Trendy typehus

01. juli 2008 af Joan Dahl Nielsen
Utraditionelt og ukompliceret byggeri

I sidste uge kunne man i magasinet Alt for Damerne læse artiklen "Trendy typehus" om den nyopførte ONV bolig på Amager:

Tina og Claus Jeppesen valgte en utraditionel løsning, da de skulle bygge nyt hus. Et færdigbygget typehus blev hejst ind på den tomme grund - komplet med køkken og bad.

"På nettet fandt vi ONV-huset. Vi kunne lide stilen og var fristet af, at det ankom færdigt med alt invendigt udstyr og blev monteret på grunden i løbet af få dage - uden at vi skulle røre en finger."

"Man hører ofte om problemer, ærgelser og fejl ved byggeri. Men vi har ingen haft, og det hele er kørt effektivt og på skinner uden forsinkelser. Intet er gået galt, måske fordi byggeriet er foregået i tørre omgivelser indendøre."
Uddrag af artiklen "Trendy typehus"

ONV Bolig er en del af M2 Concept, der bygger på to hovedkrav; høj arkitektonisk kvalitet og omkostningseffektivt byggeri. Læs mere om M2 Concept og ONV Bolig her.

Læs hele artiklen her.

Rettelse: I artiklen fremgår det, at salg og produktion foregår hos M2 a/s i Nordjylland - dette er ikke korrekt. M2 a/s har kontorer i Århus og København og forestår salg, projektering og byggeledelse. Produktion af husene foregår på fabrik i Nordjylland./upload/huse/delta house/delta_15-h_142x83.jpg

Delta House markedsfører Danmark

25. juni 2008 af Joan Dahl Nielsen
Se den officielle film om dansk design og arkitektur

Dansk arkitektur skaber "balance mellem det stramme og det legende" og sætter fokus på "husenes rum og rummet mellem husene."

Sådan præsenteres dansk design og arkitektur blandt andet i VisitDenmarks film "Design." VisitDenmark er Danmarks officielle guide til rejser og ferie i Danmark, og filmen er én blandt 20 temafilm, der indgår i deres markedsføring nationalt og internationalt.

Blandt de levende billeder af Danmarks største bygningsværker findes M2s Delta House. Huset er tegnet af CEBRA, der har skabt en unik bolig med højt til loftet og rum til fantasien...

Se VisitDenmark filmen her.

Se TV spot om Delta House her.

/upload/arkitekter/6_arkitekter_sidder_k6_b.jpg

Eksperimentet M2

19. juni 2008 af Joan Dahl Nielsen
Efterspørgsel på arkitektonisk nytænkning

I det nye nummer af Arkitekten interviewer journalist Erik Juul M2s adm. direktør Søren Christensen og arkitekt MAA Hanne Birk omkring det, som han kalder "eksperimentet M2":

-Hvorfor valgte I at bruge arkitekterne så massivt i markedsføringen? Vil potentielle kunder ikke hellere se et nyt køkken end meget alvorlige mænd i sort tøj?
Søren: "Vi ville gerne gøre en forskel på markedet. Du kan se masser af spændende køkkener, men det er ikke det, der skal sælge et hus - det er arkitektur. Derfor brugte vi arkitekterne."

Hanne: "Det, vi sælger, er rummelighed og stemning, og ved at fremhæve arkitekterne viser vi også, at vi er visionære og tør at stå frem. De arkitekter, M2 har valgt, står for os som et kvalitetsstempel af vores produkt."

Søren: "Arkitekterne har altid kunnet lave ganske flotte huse, hvis man var i stand til at bruge en masse tid og penge. Men at få dem standardiseret på et niveau, hvor vi stadig har spændende arkitektur, samtidig med at der er valgmuligheder og det sker på et realistisk omkostningsniveau, det har været et af målene for M2."

-Mærker I en stigende interesse for eksperimenterende/anderledes arkitektur?
Hanne: "Der er en generel interesse for al slags design i øjeblikket. Folk køber materielle ting, der har designmæssige kvaliteter, og det gælder også boligmarkedet. En af grundtankerne hos M2 var at skabe et stykke kunst man kunne bo i, så ja, der er stor interesse."

Søren: "Det er ikke kun arkitekterne, der de sidste 15-20 år i Danmark har talt om, at arkitekturen ikke har haft det for nemt ude på parcellerne. Almindelige mennesker går også op i arkitektur."
Uddrag af interviewet "M2 - Hvad nu?"

Læs hele interviewet her.

/upload/huse/flower house/52-006 flower 09-l 142x83.jpg

Ugens Liebhaver!

22. maj 2008 af Joan Dahl Nielsen
Vinkelvilla, Volvo og vovet arkitektur...

Ejendomsavisen sætter fokus på M2's Flower House som "Ugens Liebhaver:"

"Omgivet af marker og landejendomme står resultatet af arkitektfirmaet 3xNielsens kreative tankespind. En vinkelvilla med tredimensionelle detaljer, trekantede udgange og opsigtsvækkende snit."

"Fra entréen ledes man videre ind til ejendommens hjerte: Køkken-alrummet. Her fornemmer man hurtigt villaens indretning, som bakkes op af materialevalget. Køkkenelementerne kommer fra møbelfirmaet Schmidt, mens køkkenfirmaet Gaggenau har sørget for de hårde hvidevarer. Rummet ligger i åben forbindelse med stuen og er designet som en skæv firkant. Det betyder, at lysindfaldet får stue og køkken til at bade i sollys, ved hjælp af tre- og firkantede gulv- til loftvinduer".
Uddrag af Ejendomsavisens artikel "Vinkelvilla, Volvo og vovet arkitektur"

Læs hele artiklen her.

/upload/arkitekter/3xn/m2_3xn_sittting_web_142x83.jpg

Dansk arkitekt i fornemt selskab

22. maj 2008 af Joan Dahl Nielsen
Kim Herforth Nielsen nyt medlem af international jury

Den danske arkitekt, Kim Herforth Nielsen fra arkitektfirmaet 3XN, er netop blevet valgt som medlem af den internationale jury, som skal forestå uddelingen af Årets World Architecture Festival Awards:

"Dermed kommer den danske arkitekt i fornemt selskab. Med i juryen er nemlig også Sir Norman Foster, Zaha Hadid og Richard Meier."
Uddrag af Børsens artikel "Dansk arkitekt i fornemt selskab"

Læs hele artiklen, s. 4 her.

3XN står også bag flere af M2's visionære huse.

M2 - huse tegnet af Danmarks bedste arkitekter!

/upload/huse/x house/x_ext1_142x83.jpg

Huset med X-faktor

05. maj 2008 af Joan Dahl Nielsen
Velkommen indenfor...

Den 25. april 2008 bragte Børsen en artikel med overskriften "Huset med X-faktor," som omhandler det nyopførte X House tegnet af 3XN.

"Set i fugleperspektiv ligner huset et X. Fra grundplan er det de spidse vinkler, som afslører, at det ikke er bygget efter den traditionelle opskrift på danske parcelhuse. Det er da også et resultat fra typehusbranchens provo – M2 – der har ladet kendte arkitekter tegne prototyper, som kunderne derefter kan vælge ud fra."
Uddrag af artiklen "Huset med X-faktor"

Læs hele artiklen her.

/upload/arkitekter/cebra/m2_cebra_sittting_web_142x83.jpg

CEBRA og ONV Arkitekter modtager pris

05. maj 2008 af Joan Dahl Nielsen
Nykredit begejstret for arkitekter bag visionære M2 huse...

Endnu engang udmærker arkitekter bag M2s visionære huse sig - CEBRA modtager således Nykredits Arkitekturpris 2008 og ONV Arkitekter modtager Nykredits Motivationspris 2008:

"CEBRA er et navn, som danskerne godt kan begynde at vende sig til - på linje med ikoner som Jørn Utzon, Henning Larsen, Olafur Eliasson og Lene Tranberg. CEBRA er en af de stærkeste fornyere af den danske arkitekttradition. CEBRA vender ikke sin tradition ryggen, men bringer med en stærk global inspiration fornyet liv til dansk arkitektur. CEBRA formår at realisere ambitionen om, at arkitektur kan skabe værdi for de mange," fortæller formanden for Nykredits prisudvalg og adm. direktør Kent Martinussen i Dansk Arkitektur Center.

/upload/arkitekter/cebra/persongalleri/cebra_213x124.jpgCEBRA

"Vi er kolossalt stolte! Det er et kæmpe skulderklap for en ung arkitektvirksomhed som vores. Prisen vil åbne helt nye døre for os både herhjemme og i udlandet. Og så er vi dybt beærede over at indtræde på samme liste som de absolut største danske arkitektnavne," siger Mikkel Frost, medstifter af CEBRA.

Nykredits Motivationspris går til ONV Arkitekter, der har formået at omsætte en konkret vision om billige boliger i bl.a. København til en arkitektur, hvor boliger af høj kvalitet bygges på fabrik.

/upload/arkitekter/onv/persongalleri/soren_rasmussen_213x124.jpg Søren Rasmussen, ONV Arkitekter

"Vi ønsker med Nykredits Arkitekturpris at belønne arkitekter, der tænker nyt, og som tilfører en stærk dansk arkitekturtradition nye perspektiver af høj kvalitet til gavn for os alle," fortæller Peter Engberg Jensen, koncernchef i Nykredit. Det er Nykredits Fonds ønske at kreditere med en dansk arkitekturpris, der tåler sammenligning med de mest eftertragtede priser i verden. Kulturminister Brian Mikkelsen forestår den officielle prisoverrækkelse hos Nykredit den 8. maj 2008.
Nykredit 

Læs Børsens artikel "Nykredit sætter pris på arkitekturens fornyere"

M2 - huse tegnet af Danmarks bedste arkitekter!

/upload/huse/sinus house/sinus_real_ext_2_142x83.jpg

Premiere på Sinus House!

14. april 2008 af Joan Dahl Nielsen
Nu er ventetiden forbi...

Nu åbner Sinus House i Hørning!
  
/upload/huse/sinus house/sinus_real_int_213x124.jpg
Forestil dig, at du skærer en båd ud af et æble...
 
CEBRA står bag den innovative formgivning af Sinus House, der med de hvide indsnit reflekterer lyset og fylder hjemmet med direkte og indirekte lysindfald. Sinus House forener ønsket om store vinduespartier med ønsket om at opretholde privatlivets fred. Læs mere om Sinus House her.

Søndag, den 20. april er der premiere på Sinus House! Kom og mød vores boligrådgivere kl. 14.00-16.00 på Vestergårds Allé 26, 8362 Hørning.

Efterfølgende vil der være Åbent Hus hver søndag, kl. 14.00-16.00.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i endnu et visionært M2 hus...

/upload/grunde/kalovig/rodskov_oversigt_142x83.jpg

Tyvstart på Kalø Vig Parken

02. april 2008 af Joan Dahl Nielsen
Oplev de næsten færdige udstillingshuse i Rodskov...
M2 opfører 3 nye udstillingshuse i Kalø Vig Parken i Rodskov, som alle åbnes i forsommeren 2008. Men allerede nu er håndværkerne nået rigtig langt, og udstykningen er bestemt et besøg værd!

Husene er beliggende på Overblikket 1, 14 og 20 i Rodskov, 8543 Hornslet:

/upload/huse/delta house/delta_03-h_142x83.jpg
Delta House
tegnet af CEBRA.
Til salg for 3.850.000 kr.

/upload/huse/square house/squarehouse129_142x83.jpg
Square House
tegnet af schmidt hammer lassen.
Til salg for 3.543.000 kr.

/upload/huse/flower house/flower_ext_002_142x83.jpg
Flower House
 tegnet af 3XN.
Til salg for 3.850.000 kr.

For yderligere information kontakt M2.
/upload/huse/m2_concept/twin house/twin_ex_142x83.jpg

Nyt! Twin House

01. april 2008 af Joan Dahl Nielsen
Nyt hus i M2's spændende portefølje

M2 kan nu præsentere Twin House - det nye hus i M2 Concept serien.

/upload/huse/m2_concept/twin house/twin_ex1_213x124.jpg
Med enkle linier har 3XN igen skabt et hus med et smukt, minimalistisk udtryk
- denne gang er det en nyfortolkning af det nordiske længehus.

Twin House er blandt de prisstærke boliger i den nye M2 Concept serie, som bygger på høj arkitektonisk kvalitet og omkostningseffektivt byggeri. Læs mere om principperne bag M2 Concept her.

 

/upload/arkitekter/dorte mandrup/m2_dm_sittting_142x83.jpg

Dorte Mandrup modtager C.F. Hansen Medaillen

01. april 2008 af Joan Dahl Nielsen
Udmærkelse til arkitekt bag visionære M2 huse...

Det er med glæde, at M2 kan videregive, at Dorte Mandrup er tilkendt C.F. Hansen Medaillen af Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster - den højeste udmærkelse akademiet kan tildele en arkitekt:

"Det er almindeligt kendt, at en arkitekt ikke selv vælger byggesagernes funktion, økonomi og byggegrund. Alligevel giver det mening at sammenligne en stor del af Dorte Mandrup-Poulsens arkitektur under disse pålagte tilfældigheder: Bygningsfunktionerne har ofte en social dimension endda med præference for børn og unge. Økonomien er knap, og der må uden tvivl prioriteres. Byggegrundene er bittesmå eller har beliggenheder, der kræver et særligt vovemod. På trods af dette formår Dorte Mandrup-Poulsen, med overskud, at omsætte funktionen til arkitekturens eksistens. Der er elementær elegance og opmærksomt nærvær i materialevalget- og mod omgivelserne cementeres både mod og frejdighed, når gamle horisonter bygges om til nye."


"Arkitekten Dorte Mandrup-Poulsen har i løbet af knap 10 år skabt sig en position som sværvægter i dansk arkitektur. Siden 1999, hvor hun etablerede tegnestue i eget regi, har vi været vidne til udviklingen af en række banebrydende værker: Vandflyverhangaren på Margretheholm med kæmpe porte af glas. Kvarterhuset i Holmbladsgade gav fællesskabet et møderum højt hævet på skæve søjler. Prismen, det store Idræts- og Kulturhus samme sted, har et venligt lysende korpus, der mimer nabokarreernes gavlskygger. Ombygningen af Munkegårdsskolen, spidskantede børnehaver med leg på taget, kridt hvide 3-etages i Roskilde og stolte orangebrune én-familieshuse i Ringsted. Med humor og djærv råhed er der skabt en underfundig generøs arkitektur."

"For dette banebrydende arbejde tildeles Dorte Mandrup-Poulsen C.F. Hansen Medaillen."

Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster 

 /upload/arkitekter/dorte mandrup/dortemandrup_320px.png
M2 - huse tegnet af Danmarks bedste arkitekter!

/upload/grunde/gadekaer_142x83.jpg

Helsinge er blandt Danmarks nye hotspots!

01. april 2008 af Joan Dahl Nielsen
M2 udbyder byggegrunde i Helsinge...

Den 27. marts 2008 bragte Jyllandsposten og Børsen en artikel om Danmarks såkaldte "hotspots:" De 5 nye steder i Danmark, hvor Ejendomsmæglerkæden EDC vurderer, at boligkøb vil være særlig attraktivt. Vurderingen er foretaget på baggrund af den positive udvikling, som de enkelte områder står overfor.

Ét af Danmarks nye hotspots er Helsinge i Nordsjælland:

"Prismæssigt er Helsinge ca. 20 % billigere end regionshovedstaden Hillerød, blot 10 min. kørsel fra Helsinge. I maj 2008 åbner et nyt nonfoodcenter på 17.000 kvm. og senere i 2008 påbegyndes ændring af centrum i Helsinge med byggeri af ca. 150 boligenheder samt center på min. 7.500 kvm. Udviklingen af handelsmulighederne i byen sammenholdt med de mange arbejdspladser skabt af den industrielle udvikling i Hillerød gør Helsinge til hotspot."
Uddrag af artiklen "EDC: Her skal du købe hus"

I øvrigt nævnes Rødby på Lolland, Assens på Fyn, Aulum i Midtjylland og Hobro i Nordjylland som nye hotspots. Læs hele artiklen her. 

/upload/grunde/udstykning_213x124.jpg

M2 byggegrunde i Helsinge til salg!
På Baunevangen midt mellem Annisse Nord og Helsinge tilbyder M2 lige nu 52 attraktive byggegrunde!

Baunevangen er et naturskønt område tæt på det hele, og 2. etape af salget er lige nu i fuld gang. I efteråret 2008 åbner M2 endvidere 4 nye udstillingshuse i dette spændende område. Læs mere om M2's udstykning i Helsinge her.

/upload/huse/m2_concept/onv house/onv_type a3_142x83_1.jpg

Samarbejde med ONV Arkitekter

14. marts 2008 af Joan Dahl Nielsen
M2 har indledt et samarbejde med ONV Arkitekter

M2 har indledt et nyt, stærkt samarbejde med ONV Arkitekter omkring ONV Bolig.

ONV Arkitekter har udviklet ONV Bolig, hvor boliger af høj arkitektonisk kvalitet kombineres med en anderledes måde at bygge enfamiliehuse på ved brug af præfabrikerede volumenelementer i træ.
 
/upload/huse/m2_concept/onv house/processen/transport_213x124.jpg
"Den centrale idé med ONV husene er modulsystemet, som gør det nemt for bygherren at sammensætte huset, så det passer præcist til egne behov."
Søren Rasmussen, idémand og indehaver af ONV Arkitekter 

Premiere på ONV A5 i påsken! 
Velkommen indenfor på Vestergårds Allé 30, 8362 Hørning, hvor du kan møde vores boligrådgivere alle påskedage kl. 10.00-16.00.