schmidt hammer lassen_ZigZag House

NavnZigZag House
Arkitektschmidt hammer lassen
Størrelse (m2) 186
Terrasse (m2) 0/37
Kælder (m2) -
Vognly (m2) -
Etager1
Taghældning°-
Badeværelser2
Soveværelser4
Stuer1
Grundplan (m2) 186
Højde (m.)3,3
Længde (m.)18,7
Bredde (m.)22,6


Forestil dig et mikadospil, hvor du har sluppet bundtet af små, tynde pinde. Foran dig danner pindene skæve vink­ler, og efterhånden som spillet skrider frem, kan du se omridset af et hus. Ikke et traditionelt, retvinklet hus, men et hus med helt anderledes dynamiske vinkler, der rummer nye muligheder både ude og inde. Ude, fordi formen gør det nemt at vende i forhold til lys og udsigt på grunden, og inde, fordi vinklerne giver huset de mange hyggelige afkroge med veldefinerede funktionszoner, der stadig hænger sammen i et åbent rumligt flow. Stuen er placeret i midten med værelsesfløje til begge sider, alle med store vinduespartier og direkte adgang til de overdækkede terrasser og udendørs arealer.

ZigZags karakteristiske form åbner for et bredt udvalg af materialer. Et glat, præcist udseende kan ændres til rustik og stoflig afhængig af, om væggene er opført med mørke, pudsede overflader eller er beklædt med sortmalet træ. Det mørke fortsætter op på taget med sort tagpap. Vekselvirkningen mellem de mørke facader og store glaspartier under tagets horisontale streg skaber husets særlige udtryk, der reducerer indtrykket af for- og bagside af huset. Huset kan med sine åbninger og udsigter i mange retninger frit vendes og drejes i forhold til den grund, det ligger på. Stuefløjen kan placeres med udsyn og adgang til haven, og med den overdækkede terrasse er der gode muligheder for at sidde ude, fra forårets første solstrejf viser sig. Det store vinduesparti sørger for, at stuen bliver gennemstrømmet af lys, og på værelserne udgøres den ene væg på lignende vis af glas.

Den skulpturelle form opdeler huset i tre afdelinger. I den ene ende af huset det store soveværelse og bad, i den anden ende tre børneværelser, og i midten fællesrummet med bryggers, spiseplads, stue og studieområde. Huset er tilsat fritstående køkkenenheder, og den utraditionelle placering af badeværelset indgår som et spændende element i husets arkitektur. Det store fællesareal giver god plads til familiens gøremål suppleret af muligheden for at trække sig tilbage til værelserne, hvor der er mulighed for privatliv.

Alle M2s huse rummer en vis grad af fleksibilitet, når det gælder materialer, indretning og størrelse. Kontakt M2 for at høre nærmere om mulighederne for at tilpasse dette hus.