schmidt hammer lassen_Square House

NavnSquare House
Arkitektschmidt hammer lassen
Størrelse (m2) 156
Terrasse (m2) 0/28
Kælder (m2) -
Vognly (m2) -
Etager1
Taghældning°10
Badeværelser2
Soveværelser3
Stuer1
Grundplan (m2) 156
Højde (m.)5,3
Længde (m.)13,6
Bredde (m.)13,6


Meget firkantet sagt består et hus af fem dele. Fire mure og et tag. I umindelige tider har den kvadratiske form dannet rammen om menneskets bolig, og med Square House følger schmidt hammer lassen traditionens gang, men går i deres nyfortolkning af den klassiske bungalow helt nye og utraditionelle veje. Moderniseret på en innovativ og elegant måde udfordres den enkle form i Square House, uden at husets funktionelle styrke svækkes. Den diagonale tagryg, de to indsnit i den kvadratiske grundplan og gentagelsen af firkanten inden døre skaber en overraskende dynamik, der får Square House til at fremtræde som en skulptur mellem himmel og jord.

De rene linjer i Square House gør huset yderst funktionelt, og indretningen kan nemt tilpasses den enkelte families ønsker og behov. Opdelingen af det store fællesareal kan omdisponeres ved hjælp af et større eller mindre køkken, og rummet kan desuden opdeles med elegante espaliervægge. De to overdækkede loggiaer ved indgang og fællesareal giver de bedste betingelser for at være sammen udendørs og forener livet inde og ude.

Den geometriske form går igen i husets indre. Værelserne i Square House er en helhed af firkanter i forskellige størrelser, hvor især det indbyggede køkken træder i karakter både indefra og udefra. Det åbne og lyse fælles­areal med stue og køkken kan rumme de mange aktiviteter, hverdagen byder på og samtidig skabe rolige rammer efter dagens travle timer. Fællesarealet omkranses af værelser og bad, der lægger op til at huse forældre på den ene side og børn på den anden. Alle værelser har adgang til det fri gennem kombinerede døre/vinduer, og de to badeværelser kan lægge en dæmper på familiens morgentravlhed. Om dagen mættes både fællesareal og værelser af lyset fra de mange glaspartier, og om aftenen kan sollyset erstattes af det varme og hyggelige skær fra den store pejs, som kan tilkøbes.

Alle M2s huse rummer en vis grad af fleksibilitet, når det gælder materialer, indretning og størrelse. Kontakt M2 for at høre nærmere om mulighederne for at tilpasse dette hus.