C.F. Møller_Split House

NavnSplit House
ArkitektArkitektfirmaet C. F. Møller
Størrelse (m2) 186
Terrasse (m2) 50/64
Kælder (m2) -
Vognly (m2) -
Etager2
Taghældning°1
Badeværelser2
Soveværelser4
Stuer1
Grundplan (m2) 186
Højde (m.)3,5/5,4
Længde (m.)16,8
Bredde (m.)20,2


To modsatrettede foldninger og et skulpturelt split både vertikalt og horisontalt udgør grundelementerne i Split House, hvor Arkitektfirmaet C. F. Møller lader huset tilpasse sig landskabet. Her er naturens variation ikke et problem, den er snarere en forudsætning for den funktionelle og visuelt spændende arkitektur. Husets hvide facader lyser op i de grønne omgivelser, mens forskydningen mellem de to bygningskroppe naturligt integrerer grundens niveauforskelle og skaber plads til to afskærmede terrasser. De er placeret på hvert sit niveau, den nedre i direkte forbindelse med husets køkken, mens den øvre findes ud for stuens store vinduespartier. Så der er rig mulighed for at kombinere udendørs aktiviteter med livet inden døre.

Det er en enkel tankegang, der ligger bag indretningen af Split House, hvor de to næsten identiske bygningskroppe skaber en naturlig inddeling af de 186 kvadratmeter. Oppe er pladsen brugt til at skabe en voksenfløj med stue, soveværelse samt kontor eller værelse til familiens yngste. På det nedre niveau bliver familiens børn tilgodeset med børneværelser i tæt kontakt med køkkenregionen, eget badeværelse samt entré og bryggers.

Husets funktionelle opdeling i en voksenfløj og en børnefløj gør huset langtidsholdbart for familier med børn. Her er lyse fællesrum, hvor familien kan dyrke samvær og fællesskab, og private zoner, hvor børn og voksne kan trække sig tilbage og uforstyrret dyrke sine interesser.

Alle M2s huse rummer en vis grad af fleksibilitet, når det gælder materialer, indretning og størrelse. Kontakt M2 for at høre nærmere om mulighederne for at tilpasse dette hus.