3XN_Flower House

NavnFlower House
Arkitekt3XN
Størrelse (m2) 168
Terrasse (m2) 0/56
Kælder (m2) -
Vognly (m2) -
Etager1
Taghældning°1
Badeværelser2
Soveværelser3
Stuer1
Grundplan (m2) 168
Højde (m.)3,2
Længde (m.)15
Bredde (m.)15


Et stykke papir foldet som en blomst. Idéen er både smuk og enkel. Som husets hjerte ligger køkkenet i midten og knytter alle værelsesfløje sammen som blomstens kronblade. Husets indre flyder naturligt sammen med haven og danner opholdssteder ude i alle verdenshjørner. Fra køkkenet i centrum udgår alt liv, og væk er de mørke gangarealer med udisponibel plads, som ofte ses i andre huse. Det er arkitekturen, der gør Flower House specielt. De trekantede vinduespartier og anderledes vinkler skaber et overraskende hus med mange retninger og afkroge. Opdelingen sender tankerne tilbage til det gamle ildsted i midten af fællesboligen.

Flower House kalder med sin helt særlige form på opmærksomhed, men i farvevalget er huset neutralt. Den hvide nuance er gennemgående både ude og inde, og er kun brudt af de store glaspartier. Husets vægge består af pudsede overflader, mens de indvendigt er glatte og hvidmalede. Lofterne er ligeledes hvide og kan udstyres med partielle akustiske egenskaber, hvor det er nødvendigt. Andre huse har mange værelser på række, hvilket er helt væk i Flower House. Her er værelserne placeret i hver sin fløj, hvor de store glaspartier giver hvert enkelt rum sin helt egen udsigt og opfylder ethvert ønske om masser af lys. Trods skæve vinkler er huset nemt at indrette, da der fortrinsvis er vinduer i de indvendige vinkler.

Indgangspartiet i husets midte fungerer som fordelingsareal for alle rum. Køkkenet formidler med sin trekan­tede udformning husets ganglinier, og overalt er der visuelle forbindelser og fokus på udsigten til udearealerne. Kun toiletter og bryggers er placeret i kerner friholdt fra husets ydervægge. Alle øvrige rum har vinduer fra gulv til loft, og deres placering er funktionel. Badeværelserne ligger tæt på henholdsvis soveværelse og børneværelser, og køkkenet er placeret i direkte forlængelse af stuen. I de to mindre værelser udgør glaspartiet hele den ene væg, hvilket går igen i soveværelset, hvor man kan nyde udsigten fra badekarret i det tilstørende badeværelse.

Alle M2s huse rummer en vis grad af fleksibilitet, når det gælder materialer, indretning og størrelse. Kontakt M2 for at høre nærmere om mulighederne for at tilpasse dette hus.