CEBRA_Circle House

NavnCircle House
ArkitektCEBRA
Størrelse (m2) 204/243
Terrasse (m2) 0/29
Kælder (m2) -
Vognly (m2) 39
Etager1
Taghældning°5
Badeværelser2
Soveværelser4
Stuer1
Grundplan (m2) 204/243
Højde (m.)4,8
Længde (m.)18,8
Bredde (m.)18,8


Firkanten har som en af geometriens grundformer ofte lagt facon til huse, langt sjældnere optræder cirklen. Men CEBRA viser med deres Circle House, hvordan den på visionær vis kan omkranse en bolig. Trods de runde ydervægge er huset nemt at indrette, da der er få buede vægge inde, og formen gør det muligt at dreje huset fuldstændig efter lys og udsigt, så der kan skabes perfekt samspil mellem hus og grund. Huset er funktionelt indrettet med et fællesrum, der breder sig som et kors i alle retninger og inddeler grundplanen i fire lagkagestykker. Herved skabes de optimale betingelser for livet inden døre godt hjulpet på vej af lys fra alle fire verdenshjørner. Det kanaliseres helt ind i husets midte gennem en forskydning i taget og det store vinduesparti, der adskiller stuen og den overdækkede terrasse.

Circle House er enkelt i sin skulpturelle form, og det er enkelt i sit materialevalg. Inden døre sørger den tragtformede stue for at suge lyset ind, og ude understreges det ubehandlede eller hvide silikatmalede murværk den runde form og det mørke tag. Det skrånende tag skaber spændende rum med fire meter til loftet på det højeste sted i stuen. Til trods for de runde vægge byder huset på overraskende mange reelle lige vægge, da de buede overflader fortrinsvis er placeret på badeværelser og i skurdelen.

Den enkle, runde form suppleres af en enkel indretning inden døre. Fællesrummets inddeling af grundplanen resulterer i fire områder, der tjener hver deres formål i huset. Det ene rummer garagen og skuret, det andet udgør det overdækkede ankomstareal samt gæstetoilet og bryggers, hvor der er taget hensyn til børnefamiliens behov. Herefter er der to værelser samt en arbejdsniche, og sluttelig er der soveværelse med bad og walk-in closet. I alt rummer Circle House tre aflukkede værelser, men via enkle omdisponeringer kan huset rumme op til fem værelser.

Alle M2s huse rummer en vis grad af fleksibilitet, når det gælder materialer, indretning og størrelse. Kontakt M2 for at høre nærmere om mulighederne for at tilpasse dette hus.