Dorte Mandrup Arkitekter_Atelier House

NavnAtelier House
ArkitektDorte Mandrup Arkitekter
Størrelse (m2) 155
Terrasse (m2) 76
Kælder (m2) -
Vognly (m2) 0/34
Etager1
Taghældning°45
Badeværelser2
Soveværelser4
Stuer1
Grundplan (m2) 155
Højde (m.)6,3
Længde (m.)20,3
Bredde (m.)11,5


Atelier House er et hus, der skal bruges. Et sted, hvor livet skal leves. Arkitekturen springer fra en funktionel kilde, den tager sit udgangspunkt i den moderne familie og prioriterer på én gang samvær og fleksibilitet. De ydre rammer og husets grundform er enkle og lige til - tydeligt inspireret af længehuset og den klassiske gård. Samtidig rykker den nyskabende og utraditionelle tolkning ved de konventionelle opfattelser af form og funktion. Man fornemmer, at ingenting er som det plejer at være.

Man mærker med det samme Dorte Mandrups sans for den moderne families behov. Grænserne mellem inden- og udendørs er ikke skarpt defineret. Der er direkte forbindelse fra både køkken og stue til to kæmpe terrasser med henholdsvis morgen- og aftensol. Livet kan leves med flydende grænser og individuelle udfoldelsesmuligheder.

Lyset i Atelier House er både overraskende og overvældende. Der leges med mange lyskilder fra store og mindre vinduespartier i vægge og loft. Den varierede lofthøjde og det imponerende lys pirrer de gængse opfattelser af rum og fysiske rammer.

Det store, centrale rum med køkken og stue er husets hjerte og fungerer som det primære, fælles aktivitetsrum. I begge ender ligger værelserne, der i deres fleksibilitet kan tilpasses den enkelte families behov for indretning til voksne, børn og arbejdsplads. Samtidig tager Atelier House hensyn til behovet for opbevaring med et loftsrum. I stuen er der mulighed for at indrette en stor, central indbygget reol, som kan rumme alt det, der skal gemmes væk og findes frem igen.

Alle M2s huse rummer en vis grad af fleksibilitet, når det gælder materialer, indretning og størrelse. Kontakt M2 for at høre nærmere om mulighederne for at tilpasse dette hus.